PK-yritys hyötyy ketterästä HR:stä

PK-yritysten etuna on nopeasti muuntautuva ja strategiaan sopeutuva HR, koska sitä ei pidättele loppuun asti hiotut ja joskus jopa byrokraattiset prosessit. Tämä jää kuitenkin PK-yrityksiltä helposti hyödyntämättä, jos HR-käytänteet jätetään strategisen suunnittelun ulkopuolelle. Tavoitteiden asettaminen tekee kaikesta toiminnasta mielekästä ja mitattavaa.

HR:n ydintehtävät ohjaavat tavoitteiden asettelua: Mitä HR on juuri meidän yrityksessämme? Pieni yritys hallinnoi samoja HR-tehtäviä kuin suurikin, mutta resurssit niiden hoitamiseen ovat usein vähäisemmät. Toisaalta hyvällä suunnittelulla ja tavoitteiden asettelulla työsuhteen elinkaaren välttämättömät toimet saadaan hallintaan ja resursseja voidaan siirtää esimerkiksi osaamisen kehittämiseen tai työhyvinvoinnin edistämiseen.

PK-yrityksen kärkitavoite HR:lle voi olla esimerkiksi hyvinvoiva henkilöstö tai vaikka perustoimintojen hoitaminen mallikkaasti. Konkreettiset toimet tavoitteen saavuttamiseksi tuovat HR:n lähelle työntekijää, jolloin saavutuksia voidaan mitata ja arvioida. Esimerkiksi hyvä ergonomia, taukoliikunta ja terveyteen kannustaminen vaikuttavat poissaoloprosentteihin ja vähentävät työterveyshuollon kustannuksia.

HR:n ketteryyttä kehittää myös HR-järjestelmien käyttö. Jos kaikki tieto löytyy yhdestä paikasta ja henkilöstö voi itse tarkistaa ja korjata omia tietojaan, HR:n perustoiminnot tehostuvat ja nopeutuvat. Tällöin HR voi keskittyä paremmin liiketoiminnan tukemiseen ja kehittyä vahvaksi sisäiseksi kumppaniksi.

Rantalaisen yhteistyökumppani Nepton Oy tarjoaa edullisen ja käyttäjäystävällisen vaihtoehdon PK-yritysten HR-järjestelmätarpeisiin. Neptonin henkilörekisterin otat käyttöön hetkessä ja sitä kautta henkilötiedot saa siirrettyä helposti myös palkanlaskentaan.

Jos haluat kuulla aiheesta lisää, ota yhteyttä Johanna Södermaniin, puh. 010 321 6788 ja johanna.soderman@rantalainen.fi!

Johanna Söderman toimii HR-asiantuntijana Rantalaisella. Johanna on harjaantunut ratkaisemaan ongelmia ja hän suhtautuu henkilöstöasioihin vastuuntuntoisesti ja intohimoisesti. HR-järjestelmissä hän kiinnittää aina huomiota käyttäjäystävällisyyteen ja monipuoliseen tietojen hallintaan.

Lisää lukemista

Katso webinaari: Hallitse lomia Neptonissa

Otamme tässä webinaarissa katsauksen keväällä ajankohtaiseen aiheeseen – lomakauden vaihtumiseen. Käymme läpi webinaarissa, miten vuosilomien ansainta Neptonissa toimii.

Tervetuloa Neptonille Mikko Ruoho

Pitkään ohjelmistoalalla työskennellyt Mikko tietää, että paras ratkaisu asiakkaalle löydetään silloin, kun ymmärretään sekä tuotetta että asiakkaan liiketoimintaa.

Nepton Asiantuntijapäivä keräsi jopa 70 osallistujaa

Neptonin ensimmäistä Asiantuntijapäivää vietettiin 19.1.2024 hotelli Valossa, Helsingissä. Asiantuntijapäivään oli kutsuttu Neptonin jälleenmyyjiä sekä luotettuja kumppaneita, jotka työskentelevät helpomman henkilöstöhallinnon ja sujuvamman arjen asiantuntijoina omissa yrityksissään.

Katso tallenne: joulukuun Nepton News

Lähetys tarjoaa kattavan katsauksen Neptonin tuotekehityksen kuulumisiin sekä käsittelee ajankohtaisia aiheita Neptonin käytön näkökulmasta.