Imatra tilastoi säästyneitä työmatkoja Neptonissa

nepton työajanseuranta raportti säästyneet kilometrit päästövähennys ilmasto-ohjelma

Imatran kaupunki suosittelee etätöitä kaikille työntekijöilleen, joille etätyöskentely on mahdollista. Päästöjen vähentämiseen tähtäävän hankkeen aikana Imatra on seurannut henkilöstön ajamatta jääneitä työmatkakilometrejä Nepton työajanseurannalla.


Imatran kaupungilla on uusi, kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma, Vähähiilinen Imatra 2020-2030. Ohjelmaa viedään eteenpäin laatimalla ilmastotoimenpiteet eli hillintätoimien suunnitelma. Yhtenä jo aloitettuna toimenpiteenä on kaupungin henkilöstön liikkumistarpeen vähentäminen suosimalla etätyötä ja -kokouksia sekä mahdollistamalla etätyönteko.

– Olemme mahdollistaneet etätyön noin sadalle kaupungintalon asiantuntija- ja hallintotehtävissä työskentelevälle henkilölle, Eetu Ahlberg Imatran kaupungin Ilmastoviisaat-hankkeesta kertoo. – Ajamatta jääneiden kilometrien tilastointi on yksi tapa tehdä etätyön ilmastovaikutuksia näkyväksi.

Kaupungin työntekijät ilmoittavat ajamatta jääneet työmatkansa Nepton työajanseurantaohjelmassa samassa yhteydessä kuin kirjaavat päivittäiset työtuntinsa. Palvelusta saa suoraan kätevästi oman raportin säästyneistä kilometreistä.

– Työntekijöiltä saadun palautteen perustella kirjaus on todella helppoa, Eetu Ahlberg toteaa.

Etätyö on merkittävä ilmastoteko

Tieliikenne aiheuttaa Imatran kaupungin päästöistä noin kolmanneksen. Keskimääräinen työmatka Suomessa on noin 14 kilometriä, mutta esimerkiksi Imatran kaupungilla on työntekijöitä, jotka kulkevat Lappeenrannasta töihin – tällaisen henkilön etätyön ansiosta säästämä päivittäinen ajomatka on jopa 60 kilometriä.

nepton työajanseuranta säästyneet kilometrit raporttiSäästyneiden kilometrien perusteella raportoidaan kaupungin etätöiden vaikutukset autoilun vähentyneisiin hiilidioksidipäästöihin. Vähennettyjen päästöjen laskeminen selkeästi motivoi työntekijöitä.

– Jo yksi etätyöpäivä viikossa vähentää päästöjä noin 200 kg C02-ekv. vuodessa. Jos miljoona suomalaista tekisi yhden etäpäivän viikossa, säästyisi vuoden aikana 11 000 henkilön hiilijalanjälki, Eetu Ahlberg kertoo.


Nepton Työajanseuranta pähkinänkuoressa

• Toimii kaikilla laitteilla
• TES- ja paikalliset tulkinnat
• Monipuolinen kohdentaminen
• Kattava raportointi
• Integraatiot muihin järjestelmiin
• Yli 500 asiakasyritystä ja 80 000 käyttäjää


Tutustu Suomen suosituimpaan työajanseurantaan

Lisää lukemista

Etsimme Key Partner Manageria

Haluatko mukaan suomalaiseen kasvuyritykseen, jonka edistykselliset SaaS-ratkaisut tehostavat jo 750 asiakasyrityksen henkilöstöhallintoa? Palveluihimme kuuluvat Työajanseuranta, HR-ratkaisu, työvuorosuunnittelu sekä palkat. Näistä …

Näin varmistat riittävän tietosuojan ja tietoturvan

Tietoturva ja tietosuoja ovat nykyään kaiken toiminnan keskiössä. Yritysten ja organisaatioiden vastuulla on huolehtia siitä, että heidän käyttämänsä ratkaisut ovat …

Kun mahdottomasta tuli mahdollista – ja kuinka siitä selvittiin?

”Ei tällaista voi tapahtua.” ”Tällaista ei ole tapahtunut ikinä ennen.” ”En ole 30-vuotisen IT-urani aikana kuullut tällaisesta, saati että olisin …

We’re looking for talented software developers

We’re looking for .NET and PHP DEVELOPERS. for Nepton! Are you an experienced developer? Could we be the perfect match?