Päivittyvä tilasto etätyön ja kokonaistyön määrästä koronakriisin aikana

Tilastoissa on huomioitu Neptonin käyttäjien etätyön määrä sekä työn kokonaismäärä viikon 35 loppuun mennessä. Dataa on kerätty lähes 400 yrityksen ja 50 000 työntekijän todellisista työaikakirjauksista.


Koronakriisin puhjettua aloimme tutkia sen vaikutuksia etätyöhön sekä työn kokonaismäärään. Asiakkaissamme etätöiden määrä kasvoi jo viikkoa ennen poikkeusolojen julistamista yli 70 % normaaliin tasoon nähden. Heti hallituksen ilmoittamien poikkeustoimien jälkeisellä viikolla (vko 12) etätöiden määrä kasvoi 542 % normaaliin viikkoon verrattuna ja viikolla 14 kasvu normaaliaikaan verrattuna oli jo 689 %. Pääsiäis- ja vappuviikoilla oli selkeä pudotus kuten kokonaistyön määrässäkin – etätyön osuus tehdystä työstä on kuitenkin pysynyt jo pitkään samalla tasolla. Vapun jälkeisillä viikoilla palattiin jälleen selvästi suurempaan etätyön määrään. Kesä- ja heinäkuussa rajoitusten vähennyttyä ja lomakauden alettua myös etätyön määrä lähti laskuun.

työajanseuranta etätyön määrä vko 35

 

ViikkoMuutosLisähuomiot
vko 30 %
vko 42 %Wuhan eristetään
vko 51 %
vko 61 %
vko 71 %
vko 80 %Hiihtoloma
vko 9-4 %Hiihtoloma
vko 1011 %Hiihtoloma
vko 1172 %Suomen erityistoimet alkavat
vko 12542 %Valmiuslaki käyttöön
vko 13656 %Uusimaa eristetään
vko 14689 %Ravintolat suljetaan
vko 15484 %Pääsiäisviikko
vko 16500 %Uudenmaan eristys päättyy, pääsiäismaanantai
vko 17665 %
vko 18463 %Vappu
vko 19675 %
vko 20657 %
vko 21428 %Helatorstai
vko 22602 %
vko 23579 %Ravintolat avataan
vko 24553 %
vko 25366 %
vko 26403 %
vko 27343 %
vko 28248 %
vko 29185 %
vko 30169 %
vko 31196 %
vko 32268 %
vko 33372 %
vko 34435 %
vko 35332 %

 

Etätyön osuus tehdyn työn kokonaismäärästä oli Neptonin asiakkaissa korkeimmillaan noin 30 % kun se normaalisti on ollut alle 5 % kokonaistyön määrästä. Kesän aikana etätyön osuus kokonaistyöstä on pudonnut noin 20 %:iin.

työajanseuranta etätyön osuus tehdystä työstä vko 35

Tehdyn työn kokonaismäärässä tapahtui suuri muutos verrattuna hiihtolomia edeltävään aikaan. Tämä voi kertoa mm. siitä, että työntekijät ja työnantajat ovat voineet sopia nopeasti työajan joustoista tällaisessa poikkeuksellisessakin tilanteessa. Lisäksi työn määrässä näkyvät suuret pudotukset pääsiäisen ja vapun aikoina sekä kesä- ja heinäkuussa, jolloin on pidetty paljon lomia. Elokuun aikana kokonaistyön määrä on palaamassa lähelle alkuvuoden lukuja.

työajanseuranta kokonaistyön määrä vko 35

 

Etätyön lisääntyminen vaatii tiedolla johtamista

Koronaviruksen aiheuttaman pakkotilanteen edessä monessa yrityksessä vasta opetellaan etätyön kulttuuria. Oikeat työkalut sekä ajantasaisella tiedolla johtaminen lisäävät organisaation joustavuutta ja työn tuottavuutta.

Nepton Työajanseurannalla on yhteensä noin 500 asiakasyritystä ja 80  000 käyttäjää. Palveluamme käyttävät kaikki henkilöstöryhmät työntekijöistä ylempiin toimihenkilöihin. Meillä on ainutlaatuinen reaaliaikainen näkymä suomalaisten yritysten työajan käyttöön.

Työajanhallinta ja tiedolla johtaminen

Moderneissa työajanseurannan ratkaisuissa on mahdollista hyödyntää työstä ja työn kohdistamisesta kerättyä tietoa johtamisen välineenä. Erityisesti erilaisissa poikkeustilanteissa data auttaa ymmärtämään liiketoiminnan kykyä muutoksiin.

On todennäköistä, että koronaviruksen aiheuttama siirtyminen etätöihin jättää pysyvät jäljet työkulttuuriin ja kaikkien etätyötä edistävien digitaalisten ratkaisujen tarve lisääntyy.

Oikein toteutettu työajanhallinta mahdollistaa tiedolla johtamisen. Kun organisaatiossa tiedetään reaaliaikaisesti missä, milloin ja minkä parissa työntekijät työskentelevät, voidaan etätyötä – ja kaikkea muutakin työtä – suunnitella ja hallinnoida tehokkaasti.

Lisätietoja Nepton Oy:n perustajalta ja toimitusjohtajalta Jukka Kivistöltä, puh. 09 4177 0711, jukka.kivisto@nepton.fi


Oletko jo asiakkaamme, mutta et seuraa vielä etätyötä?

Etkö ole vielä Neptonin käyttäjä? Lue miten työajanseurantamme toimii


Tiedätkö mikä on joustotyö ja työaikapankki?

Uudessa työaikalaissa on joustotyön määritelmä. Sen piiriin kuuluu ajasta ja paikasta riippumaton työnteko. Lisäksi mm. normaaliin työaikaan liitetyt liukumat voidaan nyt irrottaa perustyöajasta esimerkiksi illalla toteutettavaksi työajaksi. Myös etätyö sekä työaikapankki kuuluvat uuden lain piiriin. Lue artikkelimme työaikalain tuomista muutoksista täällä >>