Schneider Electricin ja Neptonin kumppanuus tuo modernin työajanseurannan pilvipalvelut tarjolle Schneiderin valikoimaan

Tiedote 1.2.2022


• Etätyön ja liikkuvan työn yleistyessä perinteinen päätelaitteisiin perustuva työajanseuranta ei pysy ajan tasalla eikä tue yritysten tarpeita.
• Työajanhallinnan päivittäminen Schneider Electricin Esmikko-järjestelmästä uuteen aikaan onnistuu nyt Neptonin ratkaisulla.
• Pilvipalvelussa työaikojen hallinta onnistuu helposti ajasta ja paikasta riippumatta


Automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric ja henkilöstöhallinnan palveluita tarjoava suomalainen Nepton Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Yhteistyö varmistaa työajanseurannan sujuvan jatkumisen yrityksissä, joissa on aiemmin ollut käytössä Schneiderin Esmikko-järjestelmä.

– Kumppanuuden myötä Esmikon työajanseuranta voidaan modernisoida nykyaikaisella, kotimaiset työaikalait huomioivalla pilvipohjaisella ratkaisulla. Monessa kohteessa on tarve käyttää perinteisiä työaikapäätteitä ja myös tämä on jatkossa mahdollista. Joustavien seurantatyökalujen tarve on korostunut erityisesti etätyön yleistyessä, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Mika Kepponen Schneider Electriciltä.

Helppokäyttöisessä pilvipalvelussa työaikoja, poissaoloja ja vapaita voi hallita missä ja milloin tahansa. Vähitellen käytöstä poistuvan Esmikko-työajanseurannasta henkilötiedot ja aikaisemmat leimaukset on mahdollista siirtää uuteen ympäristöön tietyin rajoituksin. Päivitetty työajanhallintajärjestelmä varmistaa myös tiukkojen tietoturvavaatimusten täyttymisen.

– Palvelun käyttöönotto on sujuvaa. Työajanhallinnan asiantuntijat ovat apuna palvelun määrittelyssä. Kun yritys on päättänyt käyttöönotosta, niin tämän jälkeen linjataan kuinka esimerkiksi työaika ja poissaolopyynnöt kirjataan mobiilissa tai tietokoneen kautta, kertoo toimitusjohtaja Jukka Kivistö Neptonilta.

Käyttöönotto vie muutamista viikoista pariin kuukauteen. Palvelun hinta muodostuu kertaveloitteisesta projekti- ja määrittelytyöstä sekä kuukausittaisesta palvelumaksusta. Hinnoittelu perustuu työajanseurannan käyttäjämäärään.

Moderni työajanseuranta kytkeytyy saumattomasti myös muihin yrityksen järjestelmiin ja skaalautuu kaikenkokoisiin kohteisiin. Kirjattu työ voidaan kohdistaa projektille, jota voidaan käyttää esimerkiksi laskutukseen tai sisäiseen laskentaan. Tulkittu työaikatieto voidaan viedä suoraan palkkajärjestelmään, jopa ilman manuaalisia välivaiheita.

– Pelkkä päätelaitteisiin perustava työajanseuranta ei pysy ajan tasalla muuttuvassa toimintaympäristössä, eikä palvele etätyön tai liikkuvan työn tarpeita. Ajantasainen ja läpinäkyvä, työntekijöiden itsensä päivittämä tieto, kohdistaminen projekteille sekä laaja raportointi auttavat ohjaamaan liiketoimintaa todellisiin lukuihin perustuen, sanoo Kivistö.

Nepton on Suomen suosituin työajanhallinnan järjestelmä yli 100 000 käyttäjällään.

Lisätietoja:

Mika Kepponen, tuoteryhmäpäällikkö, Schneider Electric
puh. 050 594 8858, mika.kepponen@se.com

Jouni Wallin, huoltopäällikkö, Schneider Electric
puh. 050 044 5493, jouni.wallin@se.com

Jukka Kivistö, toimitusjohtaja, Nepton Oy
puh. 09 4177 0711, jukka.kivisto@nepton.fi


Tutustu Suomen suosituimpaan työajanseurantaan

Lisää lukemista

Katso webinaari: Hallitse lomia Neptonissa

Otamme tässä webinaarissa katsauksen keväällä ajankohtaiseen aiheeseen – lomakauden vaihtumiseen. Käymme läpi webinaarissa, miten vuosilomien ansainta Neptonissa toimii.

Tervetuloa Neptonille Mikko Ruoho

Pitkään ohjelmistoalalla työskennellyt Mikko tietää, että paras ratkaisu asiakkaalle löydetään silloin, kun ymmärretään sekä tuotetta että asiakkaan liiketoimintaa.

Nepton Asiantuntijapäivä keräsi jopa 70 osallistujaa

Neptonin ensimmäistä Asiantuntijapäivää vietettiin 19.1.2024 hotelli Valossa, Helsingissä. Asiantuntijapäivään oli kutsuttu Neptonin jälleenmyyjiä sekä luotettuja kumppaneita, jotka työskentelevät helpomman henkilöstöhallinnon ja sujuvamman arjen asiantuntijoina omissa yrityksissään.

Katso tallenne: joulukuun Nepton News

Lähetys tarjoaa kattavan katsauksen Neptonin tuotekehityksen kuulumisiin sekä käsittelee ajankohtaisia aiheita Neptonin käytön näkökulmasta.