Vuorokalenterit helpottavat arkea vuorotyössä.

Neptonin Vuorokalenterit tekevät vuorotyön hallinnan helpoksi. Vuorokalenterien avulla voidaan luoda vuorokierron mukaiset työvuorot ja lomat eri työntekijäryhmille koko vuodeksi kerralla. Moderni vuorotyön- ja työajanhallinnan ratkaisu sujuvoittaa arkeasi.

Vuorokalenterit ovat osa Vuorosuunnittelu Complete -palvelutasoa.

Lataa tästä oppaamme vuorokalentereihin liittyen.

Monessa paikassa etsitään tällä hetkellä vaihtoehtoja siihen, kuinka ratkaista työajan ja työvuorojen hallinta laadukkaasti yhdessä järjestelmässä. Lue oppaastamme asiantuntijoidemme vinkit vuorotyön hallintaan ja sopivan järjestelmän valintaan.

Klikkaa kuva isommaksi

Vuorokierron mallintaminen.

Voit määritellä tarvitsemasi vuorokierron helposti (esim. TAM 35, 37, 25, 27) vuorokalenterille. Kalenterin mukaiset vuorot näkyvät palvelussa selkeästi eri käyttäjäryhmille. Työntekijälle on aina selvää, onko hänellä aamuvuoro, iltavuoro tai yövuoro.

Vuorokalenterit arjen työhön.

Muutosten tekeminen vuorokalenteriin on vaivatonta. Esimerkiksi tehdasseisokki voidaan merkitä kalenteriin heti, kun se on tiedossa.

Ymmärrämme myös, että arjessa tapahtuu. Yksittäisten työvuorojen vaihtaminen onnistuu vuorosuunnittelun kautta helposti.

Klikkaa kuva isommaksi
Klikkaa kuva isommaksi

Vuorot, tunnit ja kertymät nähtävillä yhdellä silmäyksellä. Myös mobiilissa​.

Vuorot mahdollisine poikkeuksineen näkyvät käyttäjille reaaliajassa mobiililaitteella ja tietokoneella. Työntekijällä on jatkuva näkymä työaikaan liityviin tietoihin, kuten tehtyihin tunteihin, projektitunteihin ja kertymiin.

Moderni ja helppokäyttöinen järjestelmä antaa lisäksi työtekijöille mahdollisuuden poissaolojen anomiseen ja matkalaskujen tekemiseen sekä näkyvyyden omiin tietoihin.

Helppoa ja nopeaa kirjaamista työaikapäätteellä.

Työajan kirjaaminen onnistuu helposti ja toimintavarmasti Nepton Touch -työaikapäättellä työntekijöiden olemassa olevilla kulkutunnisteilla tai henkilökohtaisella PIN-koodilla. Työntekijä näkee työaikaa kirjatessaan reaaliaikaisesti omat kertymänsä esimerkiksi ylityövapaan tai työajan lyhennysvapaan osalta.

Klikkaa kuva isommaksi
Klikkaa kuva isommaksi

Luotettavaa ja reaaliaikaista työajan tulkintaa. ​

Suunniteltujen työvuorojen ja kirjatun työajan pohjalta muodostuva työajan tulkinta on reaaliaikaisesti nähtävissä niin työntekijälle kuin hallinnoijille. Kattava tulkinta mahdollistaa tarkemman ja luotettavamman palkkaprosessin. Palkanmaksun pohjana toimiva tieto liikkuu palvelusta sujuvasti palkkajärjestelmään kattavien liittymien avulla.

Katso webinaarista, miten vuorokalenterit toimivat.

Webinaarista saat havainnolistavan kuvan siitä, miten vuorokalenterit toimivat ja miten niitä voi parhaiten hyödyntää esimerkiksi teollisuudessa arjen työssä.

Katso video

Neptonilta uusi teollisuuden vuorotyötä helpottava ratkaisu.

Teollisuuden vuorotyön hallintaan käytettävät järjestelmät koetaan usein hankaliksi. Nykyiset järjestelmät eivät välttämättä ymmärrä vuorokiertoja, tai etenkään vuorokiertoihin tehtäviä muutoksia ja poikkeuksia. Työajanseuranta ja vuorokalenterit ovat erillisiä. Nykyiset ratkaisut perustuvat perinteisen kulunvalvonnan varaan tehtyyn työajanseurantaan. Näiden ratkaisuiden tekninen elinkaari on pian lopussa. 

Monella työpaikalla etsitään nyt vaihtoehtoja siihen, kuinka ratkaista laadukkaasti vuorotyön hallinta ja työajanseuranta. Palvelun tulee mahdollistaa vuorokierrot niin keskeytyvässä kuin keskeytymättömässä vuorotyössä. Moderni vuorokalenterien ja työajanseurannan ratkaisu varmistaa sen, että työpaikalla ei kulu tarpeettomasti aikaa työvuoromuutosten manuaaliseen syöttöön. Lisäksi palkanmaksun pohjaksi syntyvä työaikadata tulkitaan lähtökohtaisesti oikein.

Q&A:

Miten työvuorojen hallinta toimii teollisuuden toimialalla?

Teollisuuden alalla työvuorojen hallinta poikkeaa muiden alojen työvuorojen hallinnasta merkittävästi. Työvuorot muodostuvat työehtosopimuksessa määritetyn vuorokierron mukaisesti.

Mitkä ovat vuorotyön yleisimmät haasteet?

Teollisuudessa vuorotyön hallinta on varsin haasteellista. Nykyiset järjestelmät eivät välttämättä ymmärrä vuorokiertoja, tai etenkään vuorokiertoihin tehtäviä muutoksia ja poikkeuksia. Ainoaksi vaihtoehdoksi on jäänyt toimintatapa, jossa vuoroja on täytynyt muokata yksitellen ja tulevia muutoksia ei ole voinut syöttää järjestelmään ennakoiden. Tämä on työllistänyt työnjohtoa ja hallintoa sekä korostanut riskiä virheelliseen työajan tulkintaan, sekä virheelliseen palkanmaksuun. Nykyiset ratkaisut perustuvat perinteisen kulunvalvonnan varaan tehtyyn työajanseurantaan. Näiden ratkaisuiden tekninen elinkaari on lopussa. 

Nykyinen järjestelmämme on vanhenemassa, mikä ratkaisuksi?

Monella työpaikalla etsitään nyt vaihtoehtoja siihen, kuinka ratkaista laadukaasti vuorotyön hallinta. Palvelun tulee mahdollistaa vuorokierrot niin keskeytyvässä kuin keskeytymättömässä vuorotyössä. Muutosten tekeminen työaikamalleihin sekä kiertoon tulee olla mahdollista niin henkilö- kuin ryhmätasollakin. Liiketoiminnan vaatimukset vuoromuutoksiin tulevat aiempaa nopeammin. Tulevia muutoksia tulee voida syöttää palveluun ennalta.

Miten moderni työvuorojen hallinta hyödyttää liiketoimintaa?

Moderni vuorotyön hallinnan ja työajanseurannan ratkaisu varmistaa sen, että työpaikalla ei kulu tarpeettomasti aikaa muutosten manuaaliseen syöttöön. Nykyaikainen palvelu helpottaa vuorojen suunnittelua, työajan tulkintaa lisineen, sekä muutosten tekemistä. Koska muutosten tekeminen vuoroihin on helppoa, palvelu ymmärtää henkilön todellisen työvuoron. Tällöin vuoron työajan ja siitä muodostuvan tulkinnan laskeminen on oikein, eikä työntekijöiden tarvitse enää kirjata itseään töihin tai pois töistä käyttäen erilaisia syykoodeja. Syykoodien määrää voidaan vähentää merkittävästi, joka johtaa palvelun helpompaan käyttöön. Lisäksi työntekijät voivat tarkastella kaikkea työvuoroihin, työaikoihin ja työajan tulkintaan liittyvää tietoa millä tahansa päätelaitteella. Ja mikä parasta, myös toimihenkilöt voivat käyttää samaa ratkaisua!