Teollisuuden vuorokalenterit

Hallitse vuorokalenterit ja työaikamallit Nepton Työvuorosuunnittelussa.

Kätevästi hallinnoitavat vuorokalenterit eli sheemat helpottavat arkea

Voit määritellä tarvitsemasi sheemat helposti (esim. TAM 35, 37, 25, 27). Vuorokalenterin mukaiset vuorot näkyvät palvelussa selkeästi. Työntekijälle on aina selvää, onko hänellä aamuvuoro, iltavuoro tai yövuoro.

Klikkaa kuva isommaksi
Klikkaa kuva isommaksi

Luotettava ja reaaliaikainen työajan tulkinta

Työajan tulkinta muodostuu palvelussa heti, ja se on reaaliaikaisesti nähtävissä palvelussa. Työntekijä näkee lisäksi työaikaa kirjatessaan työaikapäätteellä reaaliaikaisesti omat kertymänsä esimerkiksi ylityövapaan tai työajan lyhennysvapaan osalta.

Vuorot, tunnit ja kertymät nähtävillä yhdellä silmäyksellä, myös mobiilissa

Vuorot mahdollisine poikkeuksineen näkyvät käyttäjille reaaliajassa mobiililaitteilla ja tietokoneella. Työntekijällä on jatkuva näkymä myös mm. tehtyihin tunteihin, projektitunteihin ja kertymiin.

Klikkaa kuva isommaksi

Neptonilta teollisuuden vuorosuunnittelua helpottava ominaisuus

Teollisuuden vuorokalentereiden hallinta koetaan usein hankalaksi. Nykyiset järjestelmät eivät välttämättä ymmärrä vuorokiertoja, tai etenkään vuorokiertoihin tehtäviä muutoksia ja poikkeuksia. Nykyiset ratkaisut perustuvat perinteisen kulunvalvonnan varaan tehtyyn työajanseurantaan. Näiden ratkaisuiden tekninen elinkaari on pian lopussa. 

Monella työpaikalla etsitään nyt vaihtoehtoja siihen, kuinka ratkaista laadukas työvuorosuunnittelu vuorotyön hallintaan. Palvelun tulee mahdollistaa vuorokierrot niin keskeytyvässä kuin keskeytymättömässä vuorotyössä. Moderni vuorosuunnittelun ja työajanseurannan ratkaisu varmistaa sen, että työpaikalla ei kulu tarpeettomasti aikaa muutosten manuaaliseen syöttöön.

Tervetuloa moderniin teollisuuden työajan ja työvuorojen hallintaan

Tuomme markkinoille loppukeväällä 2023 laajemman kokonaisratkaisun, jossa teollisuuden työaikojen- ja työvuorojen hallinta on entistäkin helpompaa. Tuomme uudistetut toiminnallisuudet teollisuuden vuorokiertojen hallintaan kaikille nykyisille ja uusille asiakkaillemme. Teemme uuden toiminnallisuuden toteutuksia jo nyt isoille suomalaisille konserneille. Palveluamme käyttää yli 130 000 henkilöä ja olemme jo nyt monen teollisuuden alan toimijan työvuorosuunnittelun ratkaisu. Ratkaisumme on käytössä jo yli sadassa teollisuuden alan yhtiössä. Ole yhteydessä meihin kuullaksesi lisää. 

Q&A:

Miten teollisuuden alan työvuorosuunnittelu toimii?

Teollisuuden alan työvuorosuunnittelu poikkeaa muiden alojen työvuorojen suunnittelusta merkittävästi. Työvuorot muodostuvat työehtosopimuksessa määritetyn vuorokierron mukaisesti.

Mitkä ovat vuorosuunnittelun yleisimmät haasteet?

Teollisuuden vuorosuunnittelu on varsin haasteellista. Nykyiset järjestelmät eivät välttämättä ymmärrä vuorokiertoja, tai etenkään vuorokiertoihin tehtäviä muutoksia ja poikkeuksia. Ainoaksi vaihtoehdoksi on jäänyt toimintatapa, jossa vuoroja on täytynyt muokata yksitellen ja tulevia muutoksia ei ole voinut syöttää järjestelmään ennakoiden. Tämä on työllistänyt työnjohtoa ja hallintoa sekä korostanut riskiä virheelliseen työajan tulkintaan, sekä virheelliseen palkanmaksuun. Nykyiset ratkaisut perustuvat perinteisen kulunvalvonnan varaan tehtyyn työajanseurantaan. Näiden ratkaisuiden tekninen elinkaari on lopussa. 

Nykyinen järjestelmämme on vanhenemassa, mikä ratkaisuksi?

-Monella työpaikalla etsitään nyt vaihtoehtoja siihen, kuinka ratkaista laadukas työvuorosuunnittelu vuorotyön hallintaan. Palvelun tulee mahdollistaa vuorokierrot niin keskeytyvässä kuin keskeytymättömässä vuorotyössä. Muutosten tekeminen työaikamalleihin sekä kiertoon tulee olla mahdollista niin henkilö- kuin ryhmätasollakin. Liiketoiminnan vaatimukset vuoromuutoksiin tulevat aiempaa nopeammin. Tulevia muutoksia tulee voida syöttää palveluun ennalta.

Miten moderni vuorosuunnittelu hyödyttää liiketoimintaa?

Moderni vuorosuunnittelun ja työajanseurannan ratkaisu varmistaa sen, että työpaikalla ei kulu tarpeettomasti aikaa muutosten manuaaliseen syöttöön. Nykyaikainen palvelu helpottaa vuorojen suunnittelua, työajan tulkintaa lisineen, sekä muutosten tekemistä. Koska muutosten tekeminen vuoroihin on helppoa, niin palvelu ymmärtää henkilön todellisen työvuoron. Tällöin vuoron työajan ja siitä muodostuvan tulkinnan laskeminen on oikein, eikä työntekijöiden enää tarvitse kirjata itseään töihin tai pois töistä käyttäen erilaisia syykoodeja. Syykoodien määrää voidaan vähentää merkittävästi, joka johtaa palvelun helpompaan käyttöön. Lisäksi työntekijät voivat tarkastella kaikkea työvuoroihin, työaikoihin ja työajan tulkintaan liittyvää tietoa millä tahansa päätelaitteella. Ja mikä parasta, myös toimihenkilöt voivat käyttää samaa ratkaisua!