Kymmenen vuotta Neptoniittinä

“Asiakkaiden auttaminen palkitsee”

Neptonin tuoteomistajan roolissa työskentelevän Keijo Palmusen ensimmäinen virallinen työpäivä yrityksen palveluksessa oli 1.12.2007.
Nepton on kasvanut Keijon aloituspäivästä merkittäväksi toimijaksi työajanhallinnan palveluiden tarjoajana. Mitä Nepton yrityksenä antaa Keijolle?

Neptonin tuoteomistajan roolissa työskentelevän Keijo Palmusen ensimmäinen virallinen työpäivä yrityksen palveluksessa oli 1.12.2007. Kymmenessä vuodessa ”neptoniittinä” kuten yrityksen henkilökunta itseään nimittää – on kasvanut sekä yrityksen koko, palvelun laajuus että Keijon rooli.

  • Olen kasvanut nämä vuodet yrityksen mukana. Vaikka tittelini on pitkän osan Neptonilla olon ajan ollut ohjelmistokehittäjä, olen sen aikana päässyt tekemään monenlaista hommaa asiakaspalvelusta projektinhallintaan ja myyntikäynneistä koulutusten vetoon. Alun perin ohjelmistokehittäjänä pääsin käytännössä tekemään Neptonin palvelua ohjelmoimalla, nykyään tuoteomistajana pääsen yhdessä muiden kanssa määrittämään suuntaa sille mitä Nepton on nyt ja tulevaisuudessa. Rooli on muuttunut, mutta tavoitteet ovat edelleen samat, ”loistavan tuotteen ja palvelun kehittäminen”, Keijo kertoo.

Nepton on kasvanut Keijon aloituspäivästä merkittäväksi toimijaksi työajanhallinnan palveluiden tarjoajana. Yritys työllistää tällä hetkellä 34 henkilöä ja toimii Espoon Perkkaalta käsin tarjoten palveluja asiakkaille kaikkialla Suomessa. Alkuun yritykseen palkattiin henkilökuntaa tuttava- ja ystäväpiiristä, kuten start upeissa on tapana.

  • Opiskelin aikanani tietotekniikkaa Otaniemessä. Olin tutustunut Jukkaan ja tiesin, että hän oli yhdessä veljensä Vesan kanssa viritellyt Neptonia. Jukka tiesi että osasin ohjelmoida ja testasi osaamistani pienen projektin muodossa. Kun Nepton alkoi kasvamaan, minut kutsuttiin mukaan, Keijo muistelee ensi kosketuksiaan Neptoniin.
  • Firma oli tietenkin tuolloin aivan erilainen kuin nyt. Meitä istui neljä kaveria samassa huoneessa koneidemme kanssa koodaamassa vähän autotallimeiningillä, Keijo jatkaa. Firman koko on kasvanut, mutta samanlainen tekemisen meininki on edelleen säilynyt.

Neptonin perustajat ja omistajat veljekset Jukka ja Vesa Kivistö ovat edelleen mukana sparraamassa ja auttamassa siellä missä sitä kulloinkin eniten tarvitaan. He ovat vahvasti mukana päivittäisessä tekemisessä.

  • On ollut hienoa voida tarjota Keijolle urapolku Neptonissa. Hän on kuitenkin ollut mukana siitä saakka kun meitä on ollut muutama neptoniitti, siihen saakka että meitä on nyt yli 30. Luonnollisesti myös tekemisen malli on muuttunut kun ollaan kasvettu pienestä isompaan, Jukka kertoo.

 

Asiakkaiden auttaminen palkitsee

Neptonin palvelut kehittyvät ja niitä parannetaan sekä laajennetaan jatkuvasti. Asiakkaiden toiveet ja haasteet työajanseurannassa, henkilötietojen hallinnassa ja työvuorojen suunnittelussa ovat kärki, joilla Neptonia viedään eteenpäin.

  • Nykyinen roolini antaa välineet siihen, että pääsee auttamaan asiakkaita tehokkaammin. Jo ohjelmoijan työssä pystyin auttamaan, mutta nykyisessä työssäni voin vaikuttaa suoraan siihen, miten. Se on hienoa. Minua innostaa työssäni se, että omalla panoksellani pystyn auttamaan isoa joukkoa asiakkaita parantamaan heidän tapaansa johtaa työtä, Keijo kertoo.
  • Tietenkin täytyy tietää, mitä asiakkaat tarvitsee ja kuinka palveluamme tulisi kehittää. Iso osa meidän organisaatiosta on asiakkaiden kanssa tekemissä ja sieltä saan tietoa, mitä haasteita asiakkailla on. Asiakasrajapinnassa työskentelevät neptoniitit ovat minun korvat, Keijo jatkaa.

Keijon sitoutuminen tehtäviinsä, asiakkaisiin ja Neptoniin näkyy selkeästi läpi koko työyhteisön.

  • Keijon kanssa on aina ollut helppo toimia. Keijo on erittäin sitoutunut ja motivoitunut tekemiseensä, Jukka kertoo yrityksen pitkäaikaisimmasta työntekijästä.

 

Perheomisteinen miniyhteisö

Neptonissa saman katon alla istuu koko yrityksen toiminnot, kansalaisuuksia on useita ja ihmisten taustat hyvin moninaiset – kuten myös tehtävänkuvat. Tausta perheyrityksenä näkyy yrityksen arjessa ja siinä, että Keijon lisäksi muutkin neptoniitit kokevat työpaikan olevan enemmänkin miniyhteisö jossa työkaverit ovat myös kavereita sekä yhteisen tekemisen meininki näkyy kaikessa. Sen sijaan että taustalla olisi etäinen sijoittaja, on Neptonin omistajat aidosti mukana: tätä arvostan ja se motivoi itseänikin tekemään vielä vähän parempaa työtä mainitsee Keijo.

  • On mielenkiintoista, että työyhteisö on näin monivivahteinen. Se rikastuttaa omaakin elämää. Olemme joukko erilaisia ihmisiä mutta meillä kaikilla on kuitenkin päälimmäisenä yhteinen pyrkimys; hyvällä meiningillä yhteiset tavoitteet mielessä tehdä hyvää ja auttaa meidän asiakkaita, Keijo kertoo.
  • Työn tekemisen ohella on syntynyt tärkeitä ystävyyssuhteita. Olen täällä niin mielelläni töissä, koska täällä on hyviä ihmisiä. Kuinka usein ihmiset voi oikeasti sanoa, että aidosti pitää jokaisesta työkaverista – minä voin, Keijo miettii.

Vapaa-ajalla niin Keijo, kuin monet muutkin yrityksen työntekijät viettävät aikaa keskenään – muiden vapaa-ajan tekemisten ohella.

  • Usein käydään yksillä tai syömässä työkavereiden kanssa. Silloin ei kuitenkaan puhuta töistä, ei ainakaan ihan joka kerta, Keijo mainitsee nauraen.

 

Artikkelin kirjoittaja: Kati Hirsikangas / Nepton Oy

 

Lisää lukemista

Webinaari: Työajanseuranta – miksi ja miten se kannattaa uudistaa?

Useampi markkinoilla oleva työajanseurannan ratkaisu lähestyy käyttöajan loppua ja tämä herättää kysymyksiä uuden järjestelmän valinnasta sekä siirtymäprosessista. Tämä webinaari tarjoaa …

Webinaari: Tehosta työtä HR:ssä järjestelmiä integroimalla – Mahdollista saumaton tiedonkulku

Tervetuloa kuulemaan webinaariin kuinka voit tehostaa organisaationne toimintaa yhdistämällä eri järjestelmiä!

Nepton yhtenäisti vuorosuunnittelun ja työajanseurannan HUB logisticsilla 

Neptonin avulla työajanseuranta ja työvuorosuunnittelu saatiin yhtenäistettyä kaikissa konsernin yksiköissä, kolmen eri alan työehtosopimuksia noudattavissa tehtävissä.

Saarni Nepton ostaa Abloyn Flexim-työajanseurantajärjestelmän liiketoiminnan

Kaksi merkittävää työaikaratkaisuiden toimijaa Saarni Nepton Oy ja Abloy Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Abloyn Flexim Pro/Compact -tuotteen liiketoiminta sekä tuotteen parissa työskentelevä henkilöstö siirtyvät osaksi Saarni Neptonia 1.4.2024 alkaen.