Teollisuuden työvuorokalenterien hallinnan haasteet

Nepton palvelu on käytössä jo yli 100 teollisuuden alan asiakkaalla ja kaikkiaan Neptonia käytetään yli 800 organisaatiossa reilun 130 000 käyttäjän toimesta. Olemme tuomassa Neptoniin vuorokalenterien (seemojen) hallintaan nykyaikaisen ratkaisun vastaamaan erityisesti teollisuuden alan haasteisiin. Kehitystyötä on tehty yhdessä suurten teollisuuden yritysten kanssa ja ominaisuus tulee saataville nykyisille ja uusille asiakkaille kesään mennessä.

Miten teollisuuden alan vuorokiertojen hallinta toimii?

Teollisuuden alan työvuorokalenterien ja vuorokierron hallinta poikkeaa muiden alojen työvuorojen suunnittelusta merkittävästi. Työvuorot muodostuvat työehtosopimuksessa määritetyn vuorokierron mukaisesti

Klikkaa kuva isommaksi

Mitkä ovat vuorokalenterien hallinnan yleisimmät haasteet?

Teollisuuden vuorokalenterien hallinnointi on varsin haasteellista. Nykyiset järjestelmät eivät välttämättä ymmärrä vuorokiertoja, tai etenkään vuorokiertoihin tehtäviä muutoksia ja poikkeuksia. Ainoaksi vaihtoehdoksi on jäänyt toimintatapa, jossa vuoroja on täytynyt muokata yksitellen ja tulevia muutoksia ei ole voinut syöttää järjestelmään ennakoiden. Tämä on työllistänyt työnjohtoa ja hallintoa sekä korostanut riskiä virheelliseen työajan tulkintaan, sekä virheelliseen palkanmaksuun. Nykyiset ratkaisut perustuvat perinteisen kulunvalvonnan varaan tehtyyn työajanseurantaan. Näiden ratkaisujen tekninen elinkaari alkaa olla lopussa. 


“Osa nykyisistä vuorotyön hallintaan käytetyistä kulunvalvonnan ratkaisuista on pian elinkaarensa päässä. Tilanteesta voi kehittyä hankala, jos suunnitelmaa korvaavan nykyaikaisen järjestelmän käyttöönotosta ei ole vielä tehty. Mikäli järjestelmäuudistus kovin viivästyy, saattaa pahimmillaan jopa palkanlaskennan laatu vaarantua.”

Jukka Kivistö, toimitusjohtaja Saarni Nepton

Miten manuaalista työtä voi vähentää vuorokalenterien hallinnassa?

Monella työpaikalla etsitään nyt vaihtoehtoja siihen, kuinka ratkaista vuorokalenterien hallinnointi laadukkaasti vuorotyössä. Palvelun tulee mahdollistaa vuorokierrot niin keskeytyvässä kuin keskeytymättömässä vuorotyössä. Muutosten tekeminen työaikamalleihin sekä kiertoon tulee olla mahdollista niin henkilö- kuin ryhmätasollakin. Liiketoiminnan vaatimukset vuoromuutoksiin tulevat aiempaa nopeammin. Tulevia muutoksia tulee voida syöttää palveluun ennalta.

Klikkaa kuva isommaksi

Miten moderni vuorokalenterien hallinta hyödyttää liiketoimintaa?

Moderni vuorokalenterien hallinnan ja työajanseurannan ratkaisu varmistaa sen, että työpaikalla ei kulu tarpeettomasti aikaa muutosten manuaaliseen syöttöön. Nykyaikainen palvelu helpottaa vuorojen hallinnointia, työajan tulkintaa lisineen, sekä muutosten tekemistä. Koska muutosten tekeminen vuoroihin on helppoa, palvelu ymmärtää henkilön todellisen työvuoron. Tällöin vuoron työajan ja siitä muodostuvan tulkinnan laskeminen on oikein, eikä työntekijöiden enää tarvitse kirjata itseään töihin tai pois töistä käyttäen erilaisia syykoodeja. Syykoodien määrää voidaan vähentää merkittävästi, joka johtaa palvelun helpompaan käyttöön. Lisäksi työntekijät voivat tarkastella kaikkea työvuoroihin, työaikoihin ja työajan tulkintaan liittyvää tietoa millä tahansa päätelaitteella, myös mobiilissa. Ja mikä parasta, myös toimihenkilöt voivat käyttää samaa ratkaisua.

Ota yhteyttä niin katsotaan teidänkin vuorotyön seurantanne kuntoon!

Jukka Kivistö

Kirjoittaja on Saarni Nepton Oy:n toimitusjohtaja.

Lisää lukemista

Webinaari: Työajanseuranta – miksi ja miten se kannattaa uudistaa?

Useampi markkinoilla oleva työajanseurannan ratkaisu lähestyy käyttöajan loppua ja tämä herättää kysymyksiä uuden järjestelmän valinnasta sekä siirtymäprosessista. Tämä webinaari tarjoaa …

Webinaari: Tehosta työtä HR:ssä järjestelmiä integroimalla – Mahdollista saumaton tiedonkulku

Tervetuloa kuulemaan webinaariin kuinka voit tehostaa organisaationne toimintaa yhdistämällä eri järjestelmiä!

Nepton yhtenäisti vuorosuunnittelun ja työajanseurannan HUB logisticsilla 

Neptonin avulla työajanseuranta ja työvuorosuunnittelu saatiin yhtenäistettyä kaikissa konsernin yksiköissä, kolmen eri alan työehtosopimuksia noudattavissa tehtävissä.

Saarni Nepton ostaa Abloyn Flexim-työajanseurantajärjestelmän liiketoiminnan

Kaksi merkittävää työaikaratkaisuiden toimijaa Saarni Nepton Oy ja Abloy Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Abloyn Flexim Pro/Compact -tuotteen liiketoiminta sekä tuotteen parissa työskentelevä henkilöstö siirtyvät osaksi Saarni Neptonia 1.4.2024 alkaen.