Teollisuusuutiset: Neptonilta moderni ratkaisu työajan ja vuorokiertojen hallintaan

– Palvelemme asiakkaitamme työajan hallinnan, vuorosuunnittelun, HR-ratkaisuiden ja palkkaulkoistuksen maailmassa. Tarjoamme asiakkaillemme sujuvampaa arkea poistamalla heiltä ylimääräistä työtä ja turhaa hälyä, kiteyttää Saarni Nepton Oy:n ydinajatuksen toimitusjohtaja Jukka Kivistö.

Nepton kehitti uuden ratkaisun yhdessä käyttäjien kanssa

Jukka Kivistö muistuttaa, että teollisuuden yrityksillä on laajalti käytössään työajan ja vuorokiertojen hallintaan ohjelmistoja, jotka ovat nyt tai pian teknisen elinkaaransa lopussa.

– Isojen järjestelmien elinkaaret päättyvät käytännössä kahden vuoden sisällä.

Nepton toi isolla tiimillä ja yhteistyössä käyttäjien kanssa kehitetyn työajan ja vuorokiertojen hallinnan ratkaisun markkinoille keväällä 2023. Uusi palvelu helpottaa ihmisten työtä nykyisiä ratkaisuja enemmän.

– Olemme tunnistaneet tilanteen. Ryhdyimme jo puolitoista vuotta sitten kehittämään yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa tulevaisuuden ratkaisua, modernia tapaa hallita työaikamalleja ja työvuorojen kiertoa, Kivistö kertoo.

Neptonissa työvuorot ovat nähtävillä reaaliaikaisesti

– Nykyaikainen palvelu on asiakkaalle vaivaton ratkaisu. Se muodostaa tulkitun työajan, jonka perusteella palkat maksetaan oikea-aikaisesti ja oikeasisältöisesti. Vähennämme virheitä ja kevennämme manuaalista työtä.

– Asiakkaamme käyttävät jo laajasti tätä kyvykkyyttä, ja heidän kokemuksensa ovat olleet todella positiivisia, Jukka Kivistö mainitsee.

Muutosten tekeminen vuorokiertoon on helppoa

Teollisen työn kannalta Neptonin uuden ratkaisun avainominaisuuksia ovat vuorokierron helppo mallintaminen ja muutosten tekeminen mutkattomasti.

– Vanhoissa järjestelmissä muutosten tekeminen vuorokiertoon on ollut hyvin hankalaa. Neptonin ratkaisussa sen sujuvuuteen on erityisesti panostettu, Kivistö toteaa.

– Tehdyn työn kirjaamiseen, tulevien töiden suunnitteluun sekä palkka-aineiston tulkintaan ja automatisointiin meillä on hyvin koeteltua ja toimivaksi todettua teknologiaa.

Neptonissa on automaattiset TES- ja paikalliset tulkinnat

Neptonin palvelussa automaation aste on korkea, joten manuaalisia muutoksia tai tietojen syöttöä tarvitaan vähemmän. Tästä koituvia hyötyjä ovat ajansäästö ja tehokkuus.

Tieto myös työntekijän ulottuville

Uudenlainen ominaisuus aiempiin ohjelmistoihin verrattuna on se, että informaatio tulee myös työntekijän nähtäville ja käytettäväksi reaaliaikaisesti.

– Työntekijä näkee työvuoronsa ja työaikakertymänsä reaaliajassa, ja esimerkiksi poissaoloanomusta tehdessään voi katsoa, miten se vaikuttaisi kertymien määrään.

Päätelaiteriippumaton ja helppokäyttöinen

SaaS-maailmassa (Software as a Service = ohjelmistopalvelu, pilvipalvelu) käyttöönotto ei tarkoita massiivista asennusoperaatiota kaikille laitteille, vaan palvelu tulee käyttöön sovitulla tavalla ja toimii kaikilla päätelaitteilla verkossa.

Neptonin palvelun käyttöliittymä on selkeä ja looginen. Jukka Kivistön mukaan vuorokalenterin käytettävyyttä on hiottu yhdessä asiakkaiden ja asiantuntijoiden kanssa.

– Intuitiivisuus on saanut runsaasti kiitoksia. Käyttäjän ei tarvitse tietää asiaa A tehdäkseen asian B, eikä käyttäjä voi tehdä vahingossa virhettä.

Jukka Kivistö korostaa kuitenkin, että Nepton tarjoaa ratkaisua, ei ohjelmistoa.

– Arvioimme koko ajan itseämme ja toimintaamme sen perusteella, tuotammeko asiakkaille hyötyä ja lisäarvoa, kuten tavoitteemme on.

Vuorot, tunnit ja kertymät ovat nähtävissä yhdellä silmäyksellä, myös mobiilissa

Räätälöity paketti

Palvelu konfiguroidaan asiakkaalle yhdessä sovittujen määrittelyiden ja käyttötapojen mukaisesti. Jukka Kivistö huomauttaakin, että Neptonilla ei ole kahta samanlaista asiakasta.

– Jokaisella asiakkaalla on omat käytäntönsä ja toimintatapansa, vaikka esimerkiksi sovellettavat työehtosopimukset voivat olla samat useilla asiakkailla.

– Siksipä asiantuntijamme luotsaavat asiakkaan turvallisesti käyttöönottovaiheen läpi.

Neptonilla menee hyvin

Noin 170 000 henkilöä käyttää Neptonin SaaS-palveluja päivittäin. Asiakkaat ovat pääsääntöisesti Suomessa, mutta käyttäjiä on paljon myös Pohjoismaisissa ja Baltiassa.

– Olemme monelle asiakkaallemme globaali järjestelmä työajan ja työvuorojen hallintaan. Teollisuusyritysten kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo yli 20 vuotta, Jukka Kivistö kertoo.

– Olemme mukana Teknologia 23 -messuilla osastolla 6m55. Toivotamme kaikki tervetulleiksi keskustelemaan kanssamme ja tutustumaan ratkaisuihimme.

Mikäli Neptonin työajanhallintapalvelu kiinnostaa, yhteyttä kannattaa ottaa joko suoraan Neptoniin tai valtuutettuihin jälleenmyyjiin, joita ovat mm. Certego, Schneider Electric ja BLC Turva.

Saarni Nepton Oy on osa Saarni Cloud -ohjelmistokonsernia

Saarni Cloud on suomalainen työelämän ohjelmistokonserni ja SaaS-liiketoiminnan edelläkävijä, jonka henkilöstöhallinnon, oppimisen, työajanseurannan, taloushallinnon ja analytiikan palveluita käyttää 400 000 henkilöä yli 1 000 asiakasorganisaatiossa.

Saarni Cloudin tavoitteena on olla Suomen vetovoimaisin SaaS-yhteisö, johon edistyksellisimmät yritykset, työntekijät ja asiakkaat haluavat kuulua.

Visiona on, että tulevaisuudessa kaikilla työelämässä olevilla suomalaisilla on käytössään yksi tai useampi Saarni Cloudin palveluista.

Saarni Cloud -konsernin yhtiöt tuottavat yhdessä ratkaisuja, jotka on suunniteltu ja tehty nimenomaan työelämän tarpeisiin. Ajatuksena on rakentaa yhteen liitettyjen SaaS-palvelujen kokonaisratkaisuja asiakkaille.

– Neptonilla se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että meillä on luotettuina palveluina ja osana Neptonin käyttöliittymää henkilöstötyytyväisyyden mittaamisen ja analytiikan työkalu Kiva Work sekä digitaalinen oppimisalusta Priima (Learning Management System), joita asiakkaamme voivat ryhtyä halutessaan käyttämään, kuvailee Saarni Nepton Oy:n toimitusjohtaja ja Neptonin perustaja Jukka Kivistö.

Nepton on mukana Teknologia 23 -messuilla osastolla 6m55. Tervetuloa!

Yllä oleva artikkeli on alunperin julkaistu Yritysmaailman Teollisuusuutiset -lehdessä. Alkuperäinen artikkeli täällä >

Lisää lukemista

Saarni Nepton tuo palkanlaskentaohjelmiston osaksi palvelukokonaisuuttaan

Työajanseurannastaan tunnettu Saarni Nepton on tuonut palkanlaskennan osaksi henkilöstöhallinnon SaaS-palveluaan. Nepton yhdistää jatkossa kaikki työsuhteisiin, vuorosuunnitteluun, työaikaan, palkanlaskentaan, henkilöstökyselyihin ja perehdyttämiseen liittyvät toiminnot yhteen helppokäyttöiseen pilvipalveluun.

Webinaari: Nepton Palkat -palvelun lanseeraus

Manuaalinen työ ja virheet vähenevät palkanlaskennasta Nepton Palkat -palvelulla. Katso tallenne palvelun lanseerauksen webinaarista.

Abloy Flexim Pro on nyt Nepton Flexim Pro

Abloy Flexim Pro:n tuotenimi on jatkossa Nepton Flexim Pro. Nepton Flexim Pro on uusin saatavilla oleva versio Flexim-asiakkaille.

Webinaari: Työajanseuranta – miksi ja miten se kannattaa uudistaa?

Useampi markkinoilla oleva työajanseurannan ratkaisu lähestyy käyttöajan loppua ja tämä herättää kysymyksiä uuden järjestelmän valinnasta sekä siirtymäprosessista. Tämä webinaari tarjoaa …